Alman Çiftçi Ekmek

Bauernbrot, klasikleşmiş çavdar ağırlıklı bir Alman ekmeğidir. Ekmek hamurunda çavdar ununun en çok kullanıldığı ülkelerden biri Almanya’dır. Birçok ekmek hamuru içerisinde bir miktar çavdar unu bulunur. Çiftçi ekmeği olarak bilinir. Yüksek oranda çavdar unu içerir. Dokuyu biraz yumuşatmak ve kabarma potansiyelini artırmak için buğday unuyla karıştırılır. Alman çiftçi ekmeği, kendine has dokuya ve aromaya sahiptir. Alman ekmeklerinin birçoğu sert, sıkı bir yapıya sahiptir. Gözenekli ekmekler kusurlu olarak sınıflandırılır. Çavdar ağırlıklı ekmekler yüksek nem tutma özelliğine sahiptir. Çavdar unu içeren ekmekler daha hızlı mayalanır. Çok farklı aroma çıkarma özelliğine sahiptir.