“%100 Ekşi Mayalı Parmesanlı Grissini

“Grissino” ismi “ghërsa”dan gelmiştir. Bu da uzun şekilli klasik Piemonte ekmeğinden gelir. Floransalı bir başrahibin Torino dışındaki bir kasabada yapılan uzun şekilli, ince bir ekmeği tanımladığına ve bunun 1643 yılında ortaya çıktığına inanılmaktadır.

Geleneğe göre ise, 17. yüzyılda Torino’lu fırıncı Antonio Brunero tarafından Piemonte bölgesinde ortaya çıktığı belirtiliyor. Çocukluk döneminde sindirim problemleri yaşayan Savoy dükü Vittorio Amedeo II için icat edilmiştir. Sindiriminin alışılmış olan ekmeğe göre daha kolay ve birkaç hafta boyunca saklanabiliyor olmasından ötürü fırıncının başarısı hızla artmıştır.

%100 ekşi mayalı yaptığımız Grissini, Parmesan peynirinin de birlikteliğiyle yeni bir lezzet kazandı.