Tahıllı Çavdar Ekmek

Danimarka'da bulunan çok yaygın bir ekmek çeşididir. Genelde uzun kahverengi dikdörtgen şeklindedir. Çavdar unu, kırık ya da bütün çavdar taneleri, ay çekirdeği, keten tohumu veya kabak çekirdeği gibi çeşitli tahıllar içerir. %100 çavdar ya da minimum %80 çavdar unu içermelidir. Doğal mayalanmış hamur, simbiyotik kombinasyonda Lactobacillus kültürü geliştirecektir. Çavdar bazlı ekmeklerin pişirilmesinde bu önemlidir, çünkü çavdar ununun kimyası asidik bir ortam üretir.

Rugbrød, diğer birçok ekmek çeşidiyle karşılaştırıldığında sıvı yağ ve katı yağ içermez. Tuz dışındaki ek tatlandırıcı arpa malt şurubu kullanılır. Ekmek, tam tahıl ve diyet lifi bakımından zengindir.

Açıkçası kişisel olarak en sevdiğim ekmeklerin başında geliyor. Bir ekmeği sadece sağlıklı olduğu için tüketen biri değilim. Lezzetli olması da en az sağlıklı olması kadar önemli benim için. Bu ekmek de en lezzetli ekmekler sınıfında yer alıyor.